Portfolio

Boeken

Het boek "50 jaar Chrysantenstraat" is een herinneringsboek over de school die tot 2009 gevestigd was aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk. Het gebouw was aangetast door de tand des tijds en moest worden afgebroken. Op de locatie Hoogeland in Naaldwijk verrees een gloednieuw, modern schoolgebouw. Het boek is gevuld met interviews, herinneringen, anekdotes en foto's van leraren, leerlingen en schoolbestuur. Hieronder kunt u een herinnering van een oud-leerlinge lezen.

 

OVER ZURE SLA, SLAPPE PATAT EN VERKERING

Jacqueline Treurniet-van Velden – examenjaar 1976-1977

 

Maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 1977 zijn de examenklassen met de leraren Ram, Vijverberg en Voorberg naar Luxemburg geweest.   In de brief van oktober 1976 stond gemeld dat we in een fraaie jeugdherberg zouden verblijven in de stad Luxemburg. Maar uiteindelijk gingen we naar camping Grünewald in Dommeldange. Niet dat het minder leuk was in de tenten, integendeel…

 

De tenten stonden in een lange rij opgesteld, netjes zoals het hoort.... Links de jongens, in het midden keurig de tenten van de leraren en daar rechts van de tenten van de meisjes.  We zouden gaan eten in het mooie restaurant van de camping en toen we in een soort vochtige kelder terechtkwamen en we ons hardop afvroegen waar we nu gingen eten, moest meneer Vijverberg heel hard lachen en hij vertelde dat het in ieder geval niet in deze varkensschuur was. Vervolgens hebben we hier de hele week zure sla en slappe patat gegeten.

 

Ik lag met Margret van Dalen en Anne Boon in de tent en dat was echt wel gezellig. Toch was ik liever in de tent die vlak naast de tenten stond van de leraren. Daar lag namelijk Ronald. In oktober '76 hadden we verkering gekregen en het was toch wel erg aantrekkelijk om daar even op bezoek te gaan. Maar ik durfde in die tijd nog niet eens belletje te trekken bij iemand en nu zou ik ongezien bij de jongens in de tent moeten komen…  Ik vond het vreselijk eng om langs de leraren te moeten, want ze hielden ons echt wel in de gaten. Op één van de avonden was ik net binnen, toen er controle kwam en er koppen geteld werden. Het was voor een braaf kind als ik echt wel heftig! Vervolgens ben ik snel terug gevlucht naar mijn eigen tent. En in de haast ben ik mijn schoenen vergeten die netjes bij Ronald voor de tent stonden. Over naïef gesproken...

 

Het was een hele leuke week met leuke excursies. Toen we in Naaldwijk aankwamen stonden de moeder van Ronald en van mij bij de bus te wachten en ze hadden tegen elkaar gezegd, dat als we nu samen de bus uitkwamen het echt wel goed zat tussen ons. Dat zat het en zit het nog steeds. We zijn na vijf jaar verkering getrouwd in 1981 en nu zijn we dus 33 jaar bij elkaar.

De tijd op de middelbare school heb ik erg leuk gevonden.

Jacqueline Treurniet- van Velden.

Terug